appearance
use your smile to change this world , but dont let this world change your smile
درباره وبلاگ


شب در چشمان من است، به سياهی چشمانم نگاه کن... روز در چشمان من است، به سفيدی چشمانم نگاه کن... شب و روز در چشمان من است، به چشمانم نگاه کن... پلک اگر فرو بندم جهانی در ظلمات فرو خواهد رفت...
چت باکس

در نگاه اول فکر می‌کنید این آبشار زیبا در لیتلانسفاس (Litlanesfoss) ایسلند یک شاهکار معماری مدرن است، اما این ستون‌های برافراشته چیزی نیست جز جریانی از گدازه‌های باستانی که در حین خنک شدن به شکل ستون درآمده‌اند.این عکس از آژانس عجایب طبیعی اروپا در نشنال‌جئوگرافیک منتشر شده است.

تصفیه فاضلاب فرایندی به شدت انرژی بر است. اما شاید در آینده نزدیک، تصفیه فاضلاب بتواند انرژی مورد نیاز خود را به تنهایی تامین کرده و حتی راهی برای تولید پلاستیک‌های سازگار با محیط‌زیست فراهم آورد

محمود حاج‌زمان: تصفیه فاضلاب فرایندی به شدت انرژی‌بر است. تنها در ایالات متحده آمریکا، تصفیه فاضلاب انرژی معادل برق تولیدی 4 نیروگاه بزرگ این کشور را در سال مصرف می‌کند. اما شاید وضعیت همیشه به همین منوال باقی نماند و در آینده نزدیک، تصفیه فاضلاب بتواند انرژی مورد نیاز خود را به تنهایی تامین نماید.
به گزارش نیوساینتیست، گروهی به سرپرستی هونگ لیو از دانشگاه ایالتی اورگان طرح‌هایی را برای سلول‌های سوختی میکروبی در سر دارند که انرژی فاضلاب را احیاء، و به ازای هر لیتر فاضلاب حدود 2.87 وات انرژی تولید می‌کند. این میزان تقریبا دو برابر نیروی الکتریکی معمول برای چنین سلول سوختی است. محصول جانبی این سلول نیز می‌تواند برای تولید پلاستیک‌های ارزان و زیست تجزیه‌پذیر (Biodegradable) استفاده شود.
فاضلاب محتوی حجم عظیمی از انرژی است که در میان مولکول‌های آلی به دام افتاده است، اما دسترسی به این انرژی دشوار است. سلول سوختی اورگان بر پایه میکروب‌هایی کار می‌کند که به طور طبیعی مواد آلی را هضم می‌کنند تا آب تولید کنند. در یک سلول سوختی فاقد اکسیژن، الکترون‌های لازم برای ترکیب با پروتون و اکسیژن و تولید آب، با برقراری اختلاف پتانسیل بین کاتد و آند از درون میکروب‌ها بیرون کشیده می‌شود و یک جریان الکتریکی ایجاد می‌کند.
علاوه بر چلاندن مخلوط میکروب‌ها بر روی الکترودها، طرح سلول سوختی اورگان در نظر دارد تا الکترودهای به مراتب بیشتری را نسبت به نمونه‌های قبلی درون سلول سوختی قرار دهد. به گفته لیو، آزمایشگاه وی قصد دارد تا طی یک برنامه پنج ساله، میزان تولید این ابزار را افزایش داده و آن را ارزان‌تر سازد.



ادامه مطلب ...

به دنبال گم شدن بیش از 300 کبوتر نامه‌بر در شمال انگلستان، این سوال مطرح شده که آیا اختلال در میدان مغناطیسی زمین و یا ارسال پارازیت‌ها می‌تواند توانایی جهت‌یابی کبوتران را مختل کند

علی رنجبران: صدها کبوتر مسابقه در یک منطقه رازآلود در شمال شرق انگلستان که به خاطر شباهت به منطقه برمودا مشهور است، یک هفته‌ای است که ناپدید شده‌اند. بنا بر گزارش‌ها یک باشگاه از طرفداران کبوترها 320 کبوتر را در منطقه‌ای در یورک‌شایر آزاد کردند و تنها 13 کبوتر به خانه‌هایشان در اسکاتلند برگشتند. این افراد معمولا کبوترهایشان را در فاصله چندصد کیلومتری رها می‌کنند و بر سر برگشتن آن‌ها به خانه‌هایشان به رقابت می‌پردازند. در حقیقت این کار توانایی این پرندگان را در یافتن مسیر به چالش می‌کشد، اما حالا همه علاقمندان، کبوترهایشان را در خانه نگاه داشته‌اند تا این راز حل شود.
به گزارش لایوساینس، توانایی ناوبری کبوترها مدت‌هاست باعث حیرات دانشمندان شده است. اوائل امسال محققان کالج بایلور نشان دادند که یکی از اعضای بدن این پرندگان در حقیقت حکم جی.پی.اس را برای آن‌ها دارد. در این تحقیق مشخص شد مغز این پرندگان دارای سلول‌های ویژه‌ای است که آن‌ها را قادر می‌سازد اندازه و جهت میدان مغناطیسی زمین را اندازه بگیرند.
اما در مورد منطقه مثلثی‌شکل بین سه نقطه ودربی، کورست و تیرسک در شمال انگلستان که مطبوعات آن را مثلث بردمودا (Birdmuda) نامیده‌اند، چه موضوع ویژه‌ای وجود دارد که می‌تواند حس جهت‌یابی کبوتران را گمراه کند؟
برخی، سیگنال‌های ارسالی از سوی یک منطقه نظامی مربوط به نیروی هوایی را باعث گمراه شدن این پرندگان می‌دانند. ایستگاه ماهواره‌ای این منطقه ممکن است پارازیت‌هایی ارسال کند که غریزه پرندگان را فریب دهد. چارلز ولکات، استاد بیولوژی اعصاب و رفتار از دانشگاه کارنل که از سال 1962/1341 روی جهت‌یابی کبوترها کار می‌کند، می‌گوید: «ما آزمایش‌های زیادی درباره تاثیر امواج رادیویی بر روی سیستم جهت‌یابی پرندگان انجام دادایم و هیچکس تا به حال اثر قابل توجهی را در این زمینه مشاهده نکرده است.»
اما برخی دیگر این موضوع را به افزایش فعالیت‌های خورشیدی و طوفان‌هایی از ذرات باردار پرانرژی نسبت می‌دهند که میدان مغناطیسی زمین را دچار اختلال می‌کند و دست بر قضا گم شدن این پرندگان با افزایش این طوفان‌های خورشیدی مطابقت دارد. بر طبق گفته‌های ولکات یک مطالعه انجام شده نشان می‌دهد که این اختلال در میدان مغناطیسی زمین می‌تواند قطب‌نمای داخلی پرندگان را دچار گمراهی کند.
اما مطالعه دیگری که پیش از این در بولتن مسابقات کبوترها چاپ شده، نشان می‌دهد هیچ نسبتی بین این اختلال و رفتار این پرندگان در جهت‌یابی وجود ندارد. اما ماجرا اینجاست که تحقیق بالا در کل ایالات متحده انجام شده و محققان می‌گویند اگر این موضوع در منطقه‌ای وسیع دیده نشود، به این معنا نیست که در منطقه کوچک شمال انگلستان دیده نخواهد شد؛ یعنی اختلال در میدان مغناطیسی زمین می‌تواند در مسافت‌های کوتاه بیشتر کبوترها را به اشتباه بیندازد.
اما انتخاب ولکات برای توضیح ماجرا همان است که در مورد خود مثلث برمودا و افسانه‌های بلعیدن کشتی‌ها وجود دارد و آن هم آب‌وهوای بد است. بر طبق گزارش‌های هواشناسی منطقه شمال شرق انگلستان دارای سابقه بارش‌های غیر عادی و شدید باران است و برخی از مسابقه‌دهندگان می‌گویند این طوفان و رعدوبرق ممکن است باعث شود رهبر گروه، آن‌ها را از ترس طوفان به جای دیگری راهنمایی کند. ولکات هم این نظر را تائید می‌کند و می‌گوید: «کبوتران اصلا دوست ندارند در باران پرواز کنند چون برای این کار مناسب نیستند.» اما موضوع اینجا است که گم شدن کبوترها زمانی رخ داده که هوا مناسب بوده و 13 پرنده هم مسیرشان را درست اتخاب کرده‌اند.ولکات می‌گوید قبل هم در این باره چیزهایی شنیده است: «اما ما ممکن است هرگز نفهمیم واقعا چه بلایی بر سر آن‌ها آمده است.»

12 / 6 / 1391برچسب:دنیای فیزیک, :: 10:0 ::  نويسنده : فیزیکدان یونی

از شما عزیزان تقاضا می کنم به ادامه ی منتخب دنیای فیزیک توجه کنید...

 

                                6.سياهچاله ها سياه نيستند

به طور حتم سياهچاله ها بسيار تاريكند اما سياه نيستند، زيرا اين پديده ها درخشان بوده و به آرامي نور خود را در تمامي طيف هاي نوري از جمله نور مرئي به اطراف منتشر مي كنند. اين تشعشعات كه «تشعشعات هاوكينگ» نام دارد نور خود و جرم سياهچاله ها را به تدريج كاهش داده و با از دست دادن منبع جرم سياهچاله ها تبخير مي شوند. به گزارش مهر به نقل از منابع علمي جهان، سياهچاله هاي كوچك در مقايسه با جرم شان و نسبت به سياهچاله هاي بزرگ تر با سرعتي بالاتر از خود نور منتشر مي كنند و بر همين اساس در صورتي كه برخورددهنده بزرگ هادرون براساس برخي نظريه ها از خود ميكروسياهچاله هايي توليد كند، آنها به سرعت تبخير خواهند شد و دانشمندان پس از آن قادر خواهند بود بقاياي تابش هاي آنها را مشاهده كنند.



ادامه مطلب ...

اصلا ما بی جهت عادت کردیم برخی مشکلات و بی کفایتی ها و کم کارهای را به دولت و سایر دستگاه ها نسبت دهیم در حالی که ایراد اصلی از ناتوانی های فردی خود ماست!

در مطبّت آمدم رنجور و بیمار ای طبیب!

شب همه شب مانده‌ام از غصّه بیدار ای طبیب!

قوّۀ بینایی‌ام افتاده از کار ای طبیب!

روز روشن گشته بهر من شب تار ای طبیب!

دارویی تجویز کن بهر منِ زار ای طبیب!



ادامه مطلب ...

محققان موفق شده‌اند با مهندسی ژنتیک نوعی باکتری ساکن خاک آن را به منبع تولید ایزوبوتانول تبدیل کنند. آنها تلاش می‌کنند با تغییرات ژنتیکی بیشتر باعث مصرف گاز دی‌اکسیدکربن به عنوان منبع کربنی تولید این سوخت زیستی شوند.

محبوبه عمیدی: محققان ام.آی.تی (مؤسسه فناوری ماساچوست) موفق شده‌اند با مهندسی ژنتیک یکی از باکتری‌های موجود در خاک به نام Ralstonia eutropha آن را به منبعی کوچک برای تولید ایزوبوتانول از کربن تبدیل کنند. این الکل می‌تواند مستقیما با بنزین ترکیب شده و مورد استفاده قرار بگیرد و حتی جایگزین آن شود. این محققان تلاش می‌کنند نه‌تنها میزان تولید ایزوبوتانول را به حدی برسانند که باعث کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی شود، بلکه می‌خواهند با استفاده از دی‌اکسیدکربن به عنوان منبع کربنی این باکتری از میزان گازهای گلخانه‌ای موجود در هوا بکاهند.

زمانی که منابع غذایی مورد نیاز R. eutrophaکمیاب شده و این باکتری با فقر غذایی مواجه می‌شود، با تولید پلیمری تمامی منابع کربن موجود در محیط خود را ذخیره خواهد کرد. به گزارش گیزمگ، محققان ام.آی.تی با استفاده از این خصوصیت R. eutropha، حذف تعدادی از ژن‌های این باکتری و تغییر بیان ژن‌های دیگری که از باکتری‌های دیگر به این نمونه اضافه شدند، باعث شدند R. eutropha به جای تولید پلیمر همیشگی خودایزوبوتانول را برای ذخیره کربن تولید کند.



ادامه مطلب ...

دبیر بین الملل خبرآنلاین با انتقاد از موتور جستجوگر گوگل که تولد زکریای رازی را به جای ایرانی ها به اعراب تبریک گفته این سوال را مطرح کرده است که آیا گوگل به دنبال عربی سازی داشته های ایرانی هاست؟

گوگل روز پنجم شهریور مصادف با 26 آگوست یعنی هزار و صد و چهل و هفتمین سالروز تولد حکیم رازی را برای دامنه های اینترنتی اعراب منطقه جشن گرفت و دامنه گوگل فارسی را بی نصیب گذاشت. [گوگل تولد حکیم رازی را به اعراب تبریک گفت، به ایرانی ها نه/ عکس]

محمدرضا نوروزپور در یادداشتی برای خبرآنلاین انگلیسی با اشاره به صفحه مخصوص زکریای رازی در وب سایت ویکیپدیا که محل تولد رازی را به طور دقیق در ایران و در شهر تاریخی ری ذکر کرده می نویسد: نام رازی برگرفته شده از شهر محل تولد او یعنی ری است و اسم کوچک او یعنی محمد، عربی است چون او یک مسلمان معتقد بوده و مانند بسیاری دیگر از ایرانیان آن موقع و اکنون، به نشانه عرض ارادت به پیامبر مکرم اسلام (ص) و خانواده مطهر و اصحاب بزرگوار ایشان انتخاب شده است.

او در ادامه می نویسد: رازی در عین حال آنقدر زیرک بوده است که کتب و اثار و رسالات علمی خود را به زبان عربی بنویسد چرا که تقریبا نیمی از زبان آن روز دنیا عربی بوده و برای ماندگاری اثر او امری اجتناب ناپذیر می نموده است.

نوروزپور در ادامه می افزاید: چگونه است که غول جستجوگر اینترنت جهان چنین موضوع ساده ای را متوجه نشده و ملیت این کاشف ایرانی مورد احترام الکل را که در جهان شناخته شده ، به اعراب نسبت داده است.

او با تصریح براینکه بدون شک زکریای رازی در مجموعه ای کلان تر افتخاری برایجهان اسلام به شمار می رود می نویسد این موضوع دلیل نمی شود که ملیت یک دانشمند ایرانی را گوگل به عربی تبدیل کند.

دبیر بین الملل خبرآنلاین در یادداشت انگلیسی خود با اشاره به اقدام قبلی گوگل در حذف نام خلیج فارس در گوگل مپ می گوید نمی دانم که آیا گوگل این اقدامات را از عمد انجام می دهد یا خیر اما می دانم که این کار مردم ایران را به شدت عصبانی کرده است.

نویسنده در ادامه با انتقاد از ضعف دولتمردان ایران در نشان دادن واکنش مناسب به این رخداد ها و نخبگان علمی ایرانی در سراسر جهان در واداشتن گوگل به توقف چنین اقداماتی می نویسد: زمان آن رسیده است که به گوگل بگوییم لطفا از عربی ساختن میراث ما ایرانی ها دست بردار.

7 / 6 / 1391برچسب:نجوم,عکاسی , :: 16:11 ::  نويسنده : atiye hashemi

شرینی واسانم در این تصویر زیبا از دریاچه مونو در کالیفرنیا، نمایی از کهکشان راه‌‎شیری و صور فلکی بهاری را به تصویر کشیده که شاخص‌ترین اجرام آن، کهکشان آندرومدا در فاصله 2.5 میلیون سال نوری از زمین است.کهکشان آندرومدا در این تصویر به شکل لکه‌ای عدسی شکل در گوشه بالا-چپ تصویر دیده می‌شود.

موش خرمن (harvest mouse) کوچک‌ترین موش اروپاست که با دمش می‌تواند از جایی آویزان شود و لانه‌های گرد شبیه به لانه پرندگان می سازد. تلاش این پستاندار ریزاندام برای خوردن غلات روی خوشه دیدنی است!

5 / 6 / 1391برچسب:دنیای فیزیک, :: 10:0 ::  نويسنده : فیزیکدان یونی

به نام یگانه ی هستی بخش

خیلی خوشحالم که به گروه نویسندگان این وبلاگ پیوستم،امیدوار که مطالب ارائه شده مورد توجه دوستان عزیزم قرار بگیره

فيزيك بدون شك علمي شگفت انگيز است. ذراتي كه وجود ندارند در احتمالات به حساب مي آيند، و زمان متناسب با سرعت حركت شيء تغيير مي كند،در این قسمت میخواهیم کمی بیشتر با این عجایب آشنا شویم.

 این هم10پدیده عجیب از این عجایب در علم فیزیک:  


1.تمام ماده يي كه نسل بشر را به وجود آورده است در يك حبه قند جا مي گيرد
در اتم ها، 9999999999999/99 درصد فضا، خالي است و به همين دليل در صورتي كه تمامي اتم ها را به گونه يي به هم بفشاريم كه فضاي خالي ميان آنها از بين برود، يك قاشق چايخوري يا حجمي برابر يك حبه قند از اينماده حدود پنج ميليارد تن وزن خواهد داشت: وزني 10 برابر مجموع وزن تمامي انسان هايي كه در حال حاضر در جهان حضور دارند. اين در واقع همان پديده يي است كه در ستاره هاي نوتروني رخ مي دهد و وزن آنها را تا حد غيرقابل باوري افزايش مي دهد. 



ادامه مطلب ...
صفحه قبل 1 2 3 4 5 ... 8 صفحه بعد


ورود اعضا:

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 18
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 21
بازدید ماه : 152
بازدید کل : 63989
تعداد مطالب : 80
تعداد نظرات : 38
تعداد آنلاین : 1




<-PollName->

<-PollItems->

آمار وبلاگ:

بازدید امروز : 18
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 21
بازدید ماه : 152
بازدید کل : 63989
تعداد مطالب : 80
تعداد نظرات : 38
تعداد آنلاین : 1

 
 
تمامی حقوق این وبلاگ محفوظ است |طراحی : پیچک